Maki sushi met zalm en avocado

Maki sushi met zalm en avocado

Voor sushi kan je me echt wakker maken! Meestal eet ik het ergens of ik bestel het, maar heel af en toe maak ik ook wel eens zelf sushi. Heel makkelijk is het niet, maar ook weer niet extreem moeilijk. Het vraagt gewoon om wat oefening. Deze maki sushi is goed om mee te beginnen.

Ingrediënten

  • 120 gr verse zalm (moot)
  • 200 gr sushirijst
  • 1 rijpe avocado
  • 4 norivellen
  • 2 el rijstazijn
  • 1 tl suiker
  • ¼ tl zout
  • 2 tl wasabipasta

Benodigdheden

  • Kom
  • Zeef
  • Sauspannetje
  • Kookpan
  • Ondiepe schaal
  • Vershoudfolie
  • Bamboematje

Aan de slag!

  1. Was de rijst in een kom met koud water. Giet het water af en herhaal dit proces tot het water volledig helder is. Laat de rijst 30 minuten in een zeef uitlekken.
  2. Verwarm ondertussen de rijstazijn, suiker en zout in een sauspannetje tot suiker en zout zijn opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Breng de rijst met 250 ml water aan de kook. Laat met het deksel op de pan 12 minuten op laag vuur zachtjes koken tot het water is geabsorbeerd. Doe een schone theedoek over de pan, het deksel er weer op en laat de rijst zo nog 10 tot 15 minuten droogstomen.
  4. Schep de rijst in een ondiepe schaal en sprenkel de azijn erover. Doe niet alles in één keer, want de rijst mag niet te nat zijn. Schep voorzichtig om en laat afkoelen.
  5. Snijd de zalm met een scherp mes in de lengte in repen van 1 cm breed. Snijd het vruchtvlees van de avocado in de lengte in repen van 1 cm breed.
  6. Leg een vel vershoudfolie op het werkblad en leg daar het bamboematje op. Door de folie gaat het rollen wat makkelijker. Leg een vel nori met de glanzende kant naar beneden op het matje. Verdeel er met vochtige handen een laag rijst van 1 cm dik over, maar laat 2 cm aan de bovenzijde vrij. Druk de rijst stevig aan.
  7. Leg wat repen zalm 4 cm van de onderzijde over de hele breedte op de rijst en daarboven wat repen avocado. Besmeer de repen heel dun met een beetje wasabi.
  8. Maak met een natte vinger de vrije strook aan de bovenzijde vochtig. Rol nu met behulp van de folie en het bamboematje van onder naar boven het geheel strak op. Zorg er uiteraard wel voor dat je het matje niet mee naar binnen rolt.
  9. Maak zo nog 3 rollen. Doop een scherp mes in heet water en snijd elke rol in 6 gelijke stukken.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*