Kip met mozzarella, knoflook en tomatensaus

Kip met mozzarella, knoflook en tomatensaus

Ik had al een aantal weken niets meer gemaakt met kip, en dat terwijl ik het zo graag eet. Het werd dus weer eens tijd om iets lekkers met kip te maken. Iets met andere favoriete ingrediënten: tomaat, kaas, ui en knoflook! En zo kwam ik weer op een gerecht met een Italiaanse twist, mijn lievelingskeuken. Het was de bedoeling dat ik ook room in de tomatensaus zou gebruiken, maar dat was ik vergeten te kopen 🙁 Evengoed was het zo ook zalig, maar de volgende keer ga ik de room zeker niet vergeten!

Ingrediënten

  • 4 kleine of 2 grote kipfilets
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • ½ tl gedroogde oregano
  • Snufje cayennepeper
  • Milde olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: 250 ml slagroom
  • Materialen: schaal, koekenpan, ovenschaal

Aan de slag!

  1. Maak in een schaal een marinade van 4 eetlepels olie, 4 teentjes knoflook uit de pers, de Provençaalse kruiden en cayennepeper.
  2. Sla de kipfilets iets platter. Als ze groot en dik zijn, gebruik dan 2 stuks. Halveer deze overdwars door de lengte en sla de helften nog  iets platter. Kruid de kip aan beide kanten met zout en peper. Leg ze in de marinade en wentel om. Laat ze minstens 2 uur afgedekt marineren in de koelkast. Tussentijds een keer omdraaien.
  3. Snipper de ui en hak het laatste teentje knoflook fijn. Snijd de mozzarella in plakjes.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden (met bovengrill aan).
  5. Verhit een scheutje olie in de koekenpan. Neem de kip uit de marinade en bak ze aan beide kanten in totaal in 5 tot 8 minuten net gaar (afhankelijk van de dikte). Leg de kipfilets naast elkaar in een ovenschaal.
  6. Doe de ui en de knoflook in de pan met de overgebleven marinade en fruit enkele minuten. Voeg de tomatenblokjes, oregano en eventueel de room toe en laat op matig vuur 5 tot 8 minuten zachtjes pruttelen en iets indikken. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Giet de tomatensaus over de kip en bedek de kip met plakjes mozzarella.
  8. Zet de schaal ca. 10 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*