Ceviche van wilde zalm

Ceviche van wilde zalm

Ceviche is een Zuid-Amerikaans rauw visgerecht dat wordt gemarineerd met limoen of citroen. Door vis in een zuur te marineren, ontstaat er een soort garing omdat de eiwitstructuur door het zuur verandert. Belangrijk hierbij is dat de vis echt supervers en van topkwaliteit is. Liever geen voorverpakt stukje zalm uit de supermarkt, koop het bij een goede visboer (of op de markt of aan de haven als je dichtbij de kust woont) en maak het nog dezelfde dag. Als ik dit eet, heb ik erbij niet veel meer nodig. Een eenvoudige gemengde salade volstaat. In restaurants staat ceviche overigens meestal als voorgerechtje op de kaart.

Ingrediënten

  • 400 gr wilde zalmfilet
  • Sap van 2 limoenen
  • 1 el verse gember, geraspt
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 2 el bladpeterselie of dille, gehakt
  • Fleur de sel (een bepaald soort zeezout met een fijnere structuur)
  • Versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Meng in een kom het limoensap met de geraspte gember en de bosuitjes.
  2. Snijd de zalm met een trancheermes in flinterdunne plakjes en leg de plakjes op een grote, platte schaal.
  3. Schenk de dressing over de zalm, dek af met vershoudfolie en laat minstens een uur, maar bij voorkeur drie uur, marineren in de koelkast.
  4. Verdeel de zalm over 4 borden, bestrooi met wat fleur de sel en maal er wat peper over. Garneer met wat peterselie of dille.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*