Turks brood met kaas en knoflookpeterselieboter

Turks brood met kaas en knoflookpeterselieboter

Ik had onlangs een groot stuk Turks brood over van een ander recept. Was destijds in dag zes van een griep en ik maakte die zaterdag een rucolasoepje. En bij soep wil ik altijd iets lekkers met brood of bladerdeeg. Van een stuk Turks brood heb ik dit heerlijke brood met kaas en knoflookpeterslieboter gemaakt. Was best een groot stuk voor mij alleen, maar heb het gewoon helemaal opgegeten!

Ingrediënten

  • Plat Turks brood
  • Belegen kaas, plakken
  • 4 teentjes knoflook
  • 10 gr peterselieblaadjes
  • 50 gr echte boter
  • Versgemalen zeezout
  • Materialen: bakpapier, klein pannetje

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de peterselie fijn.
  2. Snijd het brood in 2 richtingen in sneden ca. 4 cm uit elkaar in. Let op dat je het brood niet helemaal doorsnijdt.
  3. Snijd plakken kaas in reepjes die zo groot zijn dat ze goed in de sneden passen. Vul de sneden op met de kaas.
  4. Verbrokkel nog wat plakken kaas en verdeel dit over het brood. Leg het brood op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  5. Smelt de boter in een pannetje op heel laag vuur en knijp de teentjes knoflook erin uit. Voeg de peterselie en wat zout toe en laat een paar minuten zachtjes trekken.
  6. Lepel de knoflookpeterselieboter gelijkmatig over het brood.
  7. Bak het brood in het midden van de oven ca. 10 minuten tot de kaas gesmolten is.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*