Rucolasoep met groene kruiden

Rucolasoep met groene kruiden

Veel sneller dan dit kun je geen soep maken! (Of je moet gewoon een blik of zak opentrekken ;-)) Vorige week had ik een aangebroken zak rucola in de koelkast liggen waar ik maar een klein plukje van had gebruikt voor een vegetarisch hamburger. Omdat het de nationale week zonder vlees was, bedacht ik dat ik met de rest van de rucola misschien wel een lekker vegetarisch soepje kon maken voor het weekend. Ik had echter ook griep en daardoor niet de puf om heel uitgebreid bezig te zijn in de keuken. Maar gelukkig is er Google en zo stuitte ik op dit recept van de Appie. Gewoon met een bouillon van tabletten. Ik gebruik uiteraard liever verse bouillon, maar nu moest het vooral gewoon snel klaar zijn. Het recept schreef een liter tuinkruidenbouillon (van twee tabletten) voor, maar dat heb ik gewijzigd in een tuinkruidentablet en een groentetablet. En ik heb er ook nog knoflook aan toegevoegd. En zie daar… een vegetarisch, groen soepje wat in een kwartiertje klaar is!

Ingrediënten

  • 75 gr rucola
  • 3 bosuitjes
  • 20 gr platte peterselie
  • 15 gr basilicumblaadjes
  • 1 tl gedroogde tijm of 1 el verse blaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 tuinkruidenbouillontablet
  • Optioneel: citroensap
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kookpan, staafmixer

Aan de slag!

  1. Breng een liter water aan de kook met de bouillontabletten.
  2. Snijd de bosuitjes in ringetjes en pel en plet het teentje knoflook. Snijd naar wens van het bosje peterselie de stelen eraf. Je kunt de stelen ook gewoon gebruiken, maar dan smaakt de soep wel sterker naar peterselie. De stelen hebben namelijk een sterkere smaak dan de blaadjes.
  3. Doe de rucola (houd een volle hand apart ter garnering), bosuitjes, knoflook, peterselie, basilicum en tijm in de bouillon en laat 3 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en pureer tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat citroensap en warm nog even door.
  4. Doe de soep in kommen en garneer met de rest van de rucola.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*