Saté van tempeh

Saté van tempeh

Pas geleden, in de nationale week zonder vlees, had ik een flink blok tempeh in huis waarvan ik op de laatste dag van de vegaweek een klein deel heb gebruikt voor ‘tempehbacon‘. Maar ja, als je alleen bent dan blijft er nog aardig wat van dat stuk tempeh over. En daarvan heb ik de week daarop zalige saté met pindasaus en gefruite uitjes gemaakt! Zelfgemaakte pindasaus uiteraard, alleen deze keer geen zelfgemaakte gefruite uitjes maar uit een zakje omdat ik zelfgemaakt niet meer in de voorraad had. (Note to self: weer een voorraadje maken). Daarbij heb ik lekker simpel stokbrood met kruidenboter en komkommer in yoghurt met dille en knoflook gegeten.

Ingrediënten

  • 500 gr tempeh
  • 6 el ketjap (geen sojasaus!)
  • 2 el arachide- of zonnebloemolie
  • 2 el limoensap
  • 2 tl sambal
  • Pindasaus (recept)
  • Gefruite uitjes (recept)
  • Milde olijfoliespray
  • Materialen: schaal, 12 satéprikkers, grillpan

Aan de slag!

  1. Snijd de tempeh in blokjes van 2 bij 2 cm.
  2. Meng in een schaal de ketjap met de olie, limoensap en sambal. Schep de blokjes tempeh erdoor en laat minstens een uur marineren. Schep tussentijds regelmatig om.
  3. Rijg de tempehblokjes evenredig aan satéprikkers.
  4. Verhit een grillpan en spray een heel dun laagje olijfolie in de pan (of bestrijk met een kwastje als je geen spray hebt). Gril de sateetjes (in porties afhankelijk van de grootte van jouw grillpan) op middelhoog vuur in 6 tot 8 minuten. Keer regelmatig een kwartslag om.
  5. Serveer de sateetjes met pindasaus en gebakken uitjes.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*