Rillette van sardines

Rillette van sardines

Enig idee wat een rillette is? Laten we beginnen met de uitspraak: ‘riejet’. Het is een Franse naam voor een Frans gerechtje. Oorspronkelijk een varkensvleesbereiding, net zo Frans als Confit de Canard, met vet en reuzel dat wordt geserveerd met stokbrood, als voorgerecht of als hapje. Maar de tijd staat niet stil. Een rillette is al lang niet meer een gerechtje van varkensvlees met reuzel, het wordt ook gemaakt van andere vleessoorten, gevogelte, wild en vis, en ook zeker niet altijd met vetstoffen. Klassieke visrillettes zijn gemaakt van tonijn, makreel of sardines. En deze laatste deel ik met jou!

Ingrediënten

  • 2 blikjes sardines, uitgelekt
  • 100 gr zachte roomkaas (bijv. MonChou)
  • 4 bosuitjes
  • ½ handje peterselie, fijngehakt
  • 1 el citroensap
  • 1 el dille, fijngehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Verwijder vel en graten van de sardientjes.
  2. Snijd het witte plus 2/3 van het groen van de bosuitjes fijn.
  3. Prak in een kom de sardientjes met de roomkaas, bosuitjes, peterselie en het citroensap.
  4. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de rillette op stukjes toast, crostini of in traiteurcupjes, gegarneerd met dille.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*