Raclette tosti

Raclette tosti

Ik schreef eerder dit jaar al een blog als ode aan de tosti. Ik kan gewoon niet genoeg krijgen van getoast brood met gesmolten kaas en ander lekkers ertussen. Inmiddels staan er dan ook al heel wat tostirecepten hier op de website, en daar is nu deze nieuwe bijgekomen. Ik heb hiervoor meergranenbrood gebruikt, maar je kunt uiteraard ook een andere broodsoort gebruiken.

Ingrediënten

  • 8 sneden brood naar keuze
  • 8 plakken gegrilde ham
  • 16 plakjes raclettekaas
  • Paar zure augurkjes
  • 5 el boter
  • 1 teentje knoflook
  • Materialen: sauspannetje, bakkwastje, contactgrill of grillpan

Aan de slag!

  1. Hak de knoflook fijn en snijd de augurkjes in de lengte in plakjes.
  2. Laat de boter op laag vuur smelten in een sauspannetje en fruit hierin de knoflook even aan tot het gaat geuren. Niet te lang, want knoflook verbrandt snel en dan wordt het bitter.
  3. Verhit de contactgrill of een grillpan.
  4. Beleg 4 sneden brood met 2 plakjes kaas, een plak ham, augurk, weer en plak ham en nogmaals 2 plakjes kaas. Leg de andere boterhammen erop en kwast ze aan beiden kanten in met de knoflookboter.
  5. Gril de totsti’s tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn met grillstrepen en de kaas gesmolten is.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*