Pasta met garnalen, tomaat en truffel

Pasta met garnalen, tomaat en truffel

Dit is weer zo’n gerecht waarvan ik vooraf dacht “ik flans wat in elkaar” en wat dan weer bijzonder smakelijk uitpakt. Verse tortelloni had ik nog in de koelkast en grote garnalen in de vriezer en toen ben ik gewoon verder gaan kijken wat er allemaal nog in huis was. Nou heb ik altijd al een goed gevulde voorraadkast met houdbare producten (veel ook zelf ingemaakt/geweckt) en verder nog ingrediënten in de koelkast die hiervoor bruikbaar waren. Het hele recept is dus echt samengesteld uit voorraad en restjes. Het was voldoende voor twee personen, dus ik heb er twee keer van gegeten. Wat betreft de pasta kun je uiteraard ook een andere soort gebruiken, vers of gedroogd. Net wat jij lekker vindt.

By the way… ik heb hierin ook tomatenkaviaar gebruikt. Dit zijn piepkleine tomaatjes van nog geen centimeter doorsnede die uit een potje komen. Deze tomaatjes knallen echt uit elkaar als je erop bijt en dat geeft een leuk mondgevoel. Je zal er mogelijk even naar moeten zoeken als je ze ook wilt gebruiken. Ik heb ze van de Jumbo.

Ingrediënten

  • 250 gr verse pasta of 100 gr ongekookt
  • 225 gr (10 tot 12 stuks) grote rauwe garnalen, gepeld
  • 4 el tomatenpesto
  • 2 el truffelpasta of -tapenade
  • 2 bosuitjes
  • 2 volle handen rucola
  • 2 el tomatenkaviaar
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 gr Pecorino
  • 125 ml room
  • 1 el limoensap
  • 2 el milde olijfolie
  • Chilivlokken uit de molen
  • Zout
  • Materialen: fijne rasp, kookpan, vergiet, hapjespan

Aan de slag!

  1. Als de garnalen nog darmkanaaltjes hebben, verwijder deze dan. Snijd de bosuitjes in fijne ringetje, scheur de rucola grof, hak de knoflook fijn en rasp de Pecorino.
  2. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking met ruim zout. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
  3. Verhit ondertussen de olie in de hapjespan en fruit heel even de knoflook aan. Doe de garnalen erbij en bak ze al omscheppend tot ze roze kleuren.
  4. Voeg de pesto, truffel, room, limoensap, 20 gram van de Pecorino en de pasta toe en laat 5 min. zachtjes pruttelen. Breng het geheel op smaak met chilipeper. Zout is niet nodig want de Pecorino geeft al voldoende zout.
  5. Schep de rucola, bosui en tomatenkaviaar erdoor en serveer met de rest van de Pecorino.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*