Pittige Thaise salade met mango en visballetjes

Pittige Thaise salade met mango en visballetjes

Pas geleden een tripje gemaakt naar de Aziatische supermarkt omdat ik weer eens een goed gevulde ramen wilde maken en omdat ik wat houdbare voorraad wilde aanvullen, zoals vissaus, kombu en nog wat andere dingetjes. En dan kom je natuurlijk met veel meer thuis. Probeer je maar eens in te houden met zoveel mooie Aziatische producten om je heen 😉 Voor de ramen had ik sowieso visballetjes nodig. Die kun je zelf maken, maar zijn in de Aziatische supermarkt gewoon kant-en-klaar uit de diepvries te koop. Ik kies dan wel voor de duurdere die nagenoeg enkel uit vis zijn samengesteld. De goedkopere bevatten veel vulmiddelen. Omdat ik niet alle visballetjes nodig had voor de ramen, heb ik de rest gebruikt voor een lekker pittige Thaise salade met mango. Het pittige komt in deze echter niet van een vers pepertje maar van kimchi. Kimchi, wat overigens Koreaans is, wordt gemaakt van stevige groenten (vaak Chinese kool als basis) middels een fermentatieproces waardoor het zuur wordt. Er wordt ook altijd chilipeper aan toegevoegd voor een pittig karakter. Ik heb het wel eens zelfgemaakt maar het is een langdurig proces wat je goed in de gaten moet houden. In de Aziatische supermarkt is kimchi ook gewoon verkrijgbaar in verschillende soorten. Vers, vacuüm verpakt. Ik had nu kimchi van radijs, wat ik in dit gerecht heb gebruikt.

Ingredïenten

  • 10 visballetjes (ontdooid)
  • ½ mango
  • 100 gr peultjes
  • ½ rode ui
  • 125 gr kimchi
  • 50 gr cashewnoten (naar wens gezouten of ongezouten)
  • ½ handje verse korianderblaadjes
  • ½ el Thaise vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el limoensap
  • Zonnebloemolie
  • Zout
  • Materialen: kookpan, vergiet, kom, kommetje

Aan de slag!

  1. Breng een pan water met wat zout aan de kook en blancheer de peultjes 5 minuten. Laat ze uitlekken in een vergiet.
  2. Snijd ondertussen het vruchtvlees van de mango in kleine reepjes, snijd de ui in dunne halve ringen en hak de koriander en de cashewnoten grof. Snijd vervolgens de peultjes grof in schuine stukjes.
  3. Meng in een kom de mango met de peultjes, ui, kimchi en koriander.
  4. Meng in een kommetje de vissaus, sojasaus en limoensap.
  5. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak hierin de visballetjes al omschuddend tot ze goudbruin kleuren.
  6. Schep de cashewnoten en de dressing door de salade en verdeel de salade over 2 borden. Verdeel daarover de visballetjes.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*