Spaghetti met verse pesto en zongedroogde tomaatjes

Spaghetti met verse pesto en zongedroogde tomaatjes

Weinig tijd? Laat thuis? Gewoon een keer geen zin om veel moeite te doen? Deze pasta is zo klaar met nauwelijks werk. Oké, als je de pesto zelf wilt maken, duurt het ietsjes langer maar dit kun je ook al eerder doen. Ik maak zelf altijd pesto volgens mijn standaardrecept en verdeel het dan over heel kleine potjes van 100 ml. Dit zijn potjes van kappertjes die ik altijd bewaar. Met één keer het recept, vul ik drie potjes voor driekwart. Bij het recept lees je meer over veilig bewaren. Als je volledig vegetarisch bent, dus ook geen vis eet, laat dan de ansjovis weg en gebruik eventueel zout. Al is dit niet per se nodig omdat de Pecorino en de Parmezaan in de pesto ook al zout zijn.

Ingrediënten

  • 200 gr ongekookte of 250 gr verse spaghetti
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 ansjovisfilets
  • 100 gr verse pesto (recept)
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 1 bosuitje
  • Stukje Parmezaanse kaas
  • 1 el milde olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: kookpan, hapjespan

Aan de slag!

  1. Als je zelf de pesto maakt, doe dit dan als eerste.
  2. Breng een pan water met ruim zout aan de kook en kook de spaghetti al dente.
  3. Snipper ondertussen de ui, hak de knoflook grof en snijd de ansjovis fijn, de tomaatjes in reepjes en het bosuitje in ringetjes.
  4. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en fruit de ui met de knoflook en de ansjovis ca. 5 minuten.
  5. Neem een klein kopje kookwater van de spaghetti uit de pan en giet de spaghetti af.
  6. Doe de spaghetti in de hapjespan met een scheutje van het kookvocht. Roer goed door en kijk of er zo een beetje een dun laagje ‘saus’ ontstaat. Voeg eventueel nog een scheutje toe.
  7. Schep de pesto en de tomaatjes erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout als je geen ansjovis gebruikt. Warm nog heel kort al omscheppend door.
  8. Garneer met geraspte Parmezaan en het bosuitje.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*