Slarolletjes met kip en bulgur en yoghurtdip

Slarolletjes met kip en bulgur en yoghurtdip

Ik bedacht iets nieuws, ging ermee aan de slag en wist gelijk dat ik een fout had gemaakt. Je moet niet proberen een wrap of rolletje te maken van ijsbergsla. Want zo heerlijk fris en knapperig de slasoort ook is, probeer het op te rollen en het scheurt en breekt. Open en halfopen eten is kliederig want de vulling valt eruit, en om een mooi dicht rolletje te krijgen (waarvoor je ook echt een touwtje nodig hebt), heb ik wel wat slabladeren verbruikt. Dus mijn advies: gebruik kropsla. Die bladeren zijn veel zachter en wel op te rollen. Desalniettemin heb ik ervan gesmuld! Dat het kliederig was, deed niets af aan de smaak. De kip die ik heb gebruikt, was een restje kippenpootjes en -vleugeltjes waarvan ik het vlees van de botjes heb geplukt. Je kunt natuurlijk gewoon kipfilet of kipdijfilet gebruiken en dit even bakken.

Ingrediënten

  • 100 gr bulgur
  • Restje gegaarde kip of een kleine kipfilet of kipdijfilet
  • 1 tomaat
  • Stukje komkommer
  • 1 bosuitje
  • Paar takjes koriander (of peterselie)
  • Paar takjes munt
  • Paar sprietjes bieslook
  • Knoflookpoeder
  • 1 tl extra vergine olijfolie
  • 1 el + 1 tl limoensap
  • 2 el yoghurt
  • ½ el mayonaise
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kom, zeef, kommetje, schaal, keukentouw

Aan de slag!

  1. Doe de bulgur in een kom en giet er kokend water op tot ongeveer 1 cm erboven. Voeg een snufje zout en een eetlepel limoensap toe en roer goed door. Laat minstens 20 minuten wellen, of zo lang als nodig is tot de bulgur zacht is. Doe daarna over in een zeef en druk met de bolle kant van een lepel voorzichtig eventueel overtollig vocht eruit.
  2. In de tussentijd bereid je de andere ingrediënten voor. Halveer de tomaat, schep de zaden en het vocht eruit en snijd het vruchtvlees heel fijn. Doe hetzelfde met de komkommer. Hak de korianderblaadjes (of peterselie), muntblaadjes, bieslook en bosui (met groen) fijn.
  3. Meng in een kommetje de yoghurt met een theelepel limoensap, mayonaise, olijfolie en bieslook. Breng op smaak met zout, peper en wat knoflookpoeder. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  4. Heb je al een restje gegaarde kip, pluk of snijd dit dan fijn. Moet je de kip nog bereiden, snijd het dan in heel kleine blokjes, kruid met peper en zout en eventueel naar wens nog andere kruiden/specerijen. Bak de blokjes snel gaar in een beetje olie.
  5. Doe de bulgur in een schaal en meng tomaat, komkommer, koriander (of peterselie), munt en bosui erdoor. Breng op smaak met zout, peper en wat knoflookpoeder.
  6. Neem nu grote slabladeren en leper er wat van het bulgurmengsel op. Verdeel daarover de kip. Vouw ze rondom goed dicht, eerst de korte kanten naar binnen en dan stevig oprollen. Bind de rolletjes vast met een stukje keukentouw.
  7. Serveer de rolletjes met de yoghurtdip.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*