Hotdog quiche

Hotdog quiche

Een quiche vind ik heerlijk, maar met hotdogs niet iets wat ik voor mezelf nou snel zou maken. Ik heb dit dan ook gemaakt op verzoek van de bonusvader. Hij had iets dergelijks voorbij zien komen op Facebook en vroeg mij of ik dat een keer kon maken. Ik kook sowieso zo nu en dan voor mijn ouders, en dit verzoek leek mij prima om in te willigen. Weer eens wat nieuws om uit te proberen. En ik was zelf ook best nieuwsgierig geworden dus heb een klein puntje voor mezelf achtergehouden. Ik vond het zeker niet vies, maar kan nou ook niet zeggen dat ik dit vaker op mijn menu ga zetten. Ik ben gewoon niet zo’n fan van (knak)worsten uit blik. Misschien dat ik het nog wel een keer met verse worstjes maak.

Het bekleden van de quichevorm met bladerdeeg kan op twee manieren:
1. Leg de plakjes op elkaar en rol uit tot een grote lap waarmee je de hele vorm kunt bekleden.

2. Of de luie manier. Halveer vier plakjes en bekleed daarmee overlappend de bodem. Snijd de overige twee plakjes in repen en maak hiervan de randen. Druk alle naden goed aan.

Ingrediënten

  • 6 plakjes (ca. 250 gr) bladerdeeg, ontdooid
  • 6 – 8 Frankfurters (of andere (knak)worstjes)
  • 100 gr spek- of hamreepjes (ik heb spek gebruikt)
  • 150 gr geraspte mozzarella
  • 4 kleine eieren
  • 1 bekertje (200 gr) crème fraîche
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • Knoflookpoeder
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: boter om in te vetten of vervang door bakpapier
  • Materialen: Koekenpan (optioneel), quichevorm van 25 cm, bakpapier (optioneel), deegroller (optioneel)

Aan de slag!

  1. Als je spekreepjes gebruikt, bak deze dan zonder boter of olie in een koekenpan heel licht krokant. Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en peterselie. Breng op smaak met knoflookpoeder, peper en zout. Halveer de worstjes in de lengte en in de breedte.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Vet de quichevorm in met boter of bekleed met bakpapier. Vul de vorm met bladerdeeg met opstaande randen.
  4. Giet de helft van het eimengsel over het deeg en verdeel daarover de spek- of hamreepjes en de helft van de mozzarella.
  5. Verdeel vervolgens gelijkmatig de gehalveerde worstjes erover.
  6. Schenk daarover de rest van het eimengsel en verdeel de rest van de mozzarella erover.
  7. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar met een mooi goudbruin korstje.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*