Salade van watermeloen en feta

Salade van watermeloen en feta

Watermeloen met feta is inmiddels echt een klassieker geworden. Het friszoete en sappige van de meloen in combinatie met het hartige van de feta is zalig op warme zomerdagen als je geen zin hebt om te koken omdat het gewoon te warm is voor een uitgebreide warme hap. Hoe graag ik ook in de keuken sta, zodra de temperatuur stijgt naar mediterraan vergaat mij alle zin in eten. Het moet vooral eenvoudig en snel zijn. Deze salade heb je in 10 minuten op tafel en eet makkelijk weg. En laat je niet afschikken door de olijven en ui, want deze combineren heel goed met de meloen en de feta. Frisse munt als garnering maakt het helemaal af. Munt kun je trouwens ook vervangen door basilicum als je dat lekkerder vindt.

Ingrediënten

  • 600 gr (ca. een halve) watermeloen
  • 250 gr feta (of andere witte kaas)
  • 1 kleine rode ui
  • Handje zwarte olijven
  • Paar takjes munt
  • Versgemalen zwarte peper
  • Optioneel: goede kwaliteit extra vergine olijfolie en/of balsamicoazijn
  • Materialen: schaal

Aan de slag!

  1. Snijd de meloen in blokjes van 2 bij 2 cm. Dit gaat het makkelijkst door de halve meloen in schijven van 2 cm en dan in blokjes te snijden i.p.v. in de punten zoals je het meestal eet.
  2. Snijd de ui in dunne halve ringen, halveer de olijven en snijd de feta in kleine blokjes. Snijd de muntblaadjes grof.
  3. Doe meloen, ui, olijven en feta in een schaal en schep om. Doe dit voorzichtig om de feta zo heel mogelijk te houden.
  4. Garneer met de muntblaadjes en maal er wat peper over.
  5. Optioneel: het hoeft niet want de salade is zo al lekker, maar je kunt er nog wat olijfolie of balsamicoazijn of beiden over sprenkelen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*