Gevulde reuzenchampignons

Gevulde reuzenchampignons

Reuzenchampignons zie je zelden in de supermarkt. Wel de portobello, maar die is nog een stuk groter en echt te groot om als hapje te serveren. De portobello is door zijn grootte meer geschikt als voorgerecht en bovendien zijn de stelen korter waardoor je niet zoveel overhoudt om te vullen, zeker als je voor de vegetarische versie gaat. Maar nou was ik onlangs per toeval in een Lidl (waar ik normaal nooit kom omdat de dichtstbijzijnde, helaas, op een half uur rijden ligt) en daar zag ik de witte reuzenchampignons dus gewoon liggen. Ik dacht gelijk: “die wil ik vullen!” En zo geschiedde. Onderstaand recept is hoe ik ze heb gemaakt met pesto, maar de pesto kun je ook vervangen door kruiden en specerijen naar eigen wens. En je kunt uiteraard ook je eigen fantasie erop loslaten qua vulling.

Ingrediënten

  • 10 reuzenchampignons
  • 250 gr rundergehakt (of kip- of lamsgehakt)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr geraspte kaas
  • 2 el pesto of kruiden/specerijen naar wens
  • 1 el milde olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: 3 el pijnboompitjes
  • Materialen: koekenpan, kom, ovenschaal of bakblik

Aan de slag!

  1. Veeg de champignons schoon en breek de stelen eruit. Hak de helft van de stelen fijn. Of allemaal als je voor de vegetarische variant gaat. Snipper de ui.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Verhit de olie in een koekenpan. Rul het gehakt een paar minuten tot het niet meer zo rauw ziet. Voeg de gehakte stelen, ui en knoflook uit de pers toe en maal er wat zout en peper over. Rul nog een aantal minuten door tot het gehakt gaar is. Voor de vegetarisch variant doe je tegelijk de gehakte stelen, ui en knoflook in de pan. Maal er zout en peper over en fruit een paar minuten.
  4. Als je pijnboompitjes gebruikt, rooster deze dan ondertussen in een droge koekenpan. Voor de vegetarische versie zou ik dit sowieso doen, dan heb je wat meer vulling.
  5. Doe het mengsel in een kom en meng met de helft van de kaas, eventueel de pijnboompitjes, en de pesto of breng het in plaats van de pesto op smaak met kruiden en/of specerijen naar eigen smaak.
  6. Vul de champignons met het mengsel. Leg ze in een ovenschaal of bakblik en bestrooi met de rest van de kaas.
  7. Zet de champignons 10 tot 15 minuten in het midden van de oven.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*