Vegetarische pizza (met courgettebodem)

Vegetarische pizza (met courgettebodem)

Onlangs kwam ik in de supermarkt de Magioni pizzabodems van courgette en bloemkool tegen en ik was eigenlijk wel nieuwsgierig. Mijn keuze viel op die met courgette. Ik zeg ook ‘die met’ en niet ‘van’ courgette, want anders dan verwacht bestaat de bodem niet uit louter courgette. Er is namelijk ook nog tarwe- en rijstebloem en gist in verwerkt en courgette is slechts voor 35 procent vertegenwoordigd. Voor wie dus glutenvrij moet eten, is deze bodem geen optie. Wel is de bodem lager in koolhydraten en vetten en dus ook lager calorieën. Is je pizza toch weer een beetje gezonder dan anders. Ik besloot om er dan ook maar gelijk een geheel vegetarische pizza van te maken met courgette, ui, paddenstoelen en vegetarische spekjes. Voel je uiteraard vrij om je eigen versie met favoriete ingrediënten te maken!

Ingrediënten

  • 2 stuks Magioni courgette pizzabodems
  • 150 gr passata di pomodoro
  • 2 bollen mozzarella
  • ¼ courgette
  • 1 kleine rode ui
  • 100 gr paddenstoelenmix
  • 75 gr vegetarische speckjes (Vegetarische Slager)
  • ½ tl gedroogde oregano
  • ½ tl gedroogde basilicum
  • Knoflookpoeder
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de courgette in flinterdunne plakjes, de ui in dunne halve ringen, de paddenstoelen in stukjes/plakjes en 1 bol mozzarella in dunne plakjes. Meng in een kommetje de passata met de oregano en basilicum en breng op smaak met knoflookpoeder, zout en peper.
  3. Verdeel de tomatensaus over de pizzabodems en beleg ze met de courgette, ui, paddenstoelen en vegetarische speckjes. Scheur de tweede bol mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de pizza’s.
  4. Bak de pizza’s in het midden van de oven in 10 tot 12 minuten gaar.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*