Pan con tomate

Pan con tomate

Als je tapas maakt, dan mag pan con tomate niet ontbreken! Of eigenlijk: Pa amb tomàquet, zoals het in het Catalaans heet. Het betekent gewoon letterlijk brood met tomaat en is een eenvoudig Catalaans gerechtje van geroosterd brood, ingewreven met knoflook en tomaat. Ook heerlijk als snackje wanneer je nog oud brood hebt liggen!

Ingrediënten

  • 1 ongesneden boerenbrood
  • 3 à 4 rijpe tomaten, gehalveerd
  • 4 teentjes knoflook, gehalveerd
  • Extra vergine olijfolie
  • Grof zeezout

Aan de slag!

  1. Snijd het brood in dikke plakken en rooster ze in een broodrooster of grill ze aan beide kanten knapperig bruin.
  2. Wrijf één kant van de sneden brood in met de gesneden kant van de knoflook en daarna de gesneden kant van de tomaat tot er geen pulp meer overblijft. Besprenkel met wat olijfolie en zout.
  3. Je kunt het brood nu zo eten, maar je kunt de sneden eventueel ook nog even in de oven onder de grill leggen. Ze worden dan weer wat knapperiger en de smaak iets intenser.

 

2 Comments

  1. Francel Zuure says:

    Wat houdt boerenbrood in? Wit, bruin, volkoren?

    • Kitchenista says:

      Met boerenbrood bedoel ik van die mooie ronde of ovale ongesneden broden met zo’n heerlijk knapperige korst. Bij AH zijn dat bijvoorbeeld de Liefde & Passie broden. Het maakt niet uit of je voor wit, bruin of iets anders gaat. Ik zou hiervoor alleen geen brood gebruiken waar pitten en zaden inzitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*