Spicy cashewnoten

Spicy cashewnoten

Als je mijn recept voor zoete aardappelchips hebt gelezen, dan weet je inmiddels dat ik een sucker ben voor hartige snacks in de avond. En ook dat ik het leuk vind om zelf te experimenteren. Vaak juist snackjes die helemaal niet slecht voor je zijn, zoals noten. Nou kun je natuurlijk gewoon een bakje of zakje noten in de supermarkt, of nog beter, bij een notenkraam halen, maar het is zo leuk om er zelf lekker mee te rommelen. Onlangs heb ik dus weer eens iets uitgeprobeerd: lekker hartige, kruidige cashewnoten. Een blijvertje, ik kon er niet vanaf blijven!

Ingrediënten

  • 300 gr ongezouten cashewnoten
  • 2 el kokosolie
  • ¼ tl vloeibaar rookaroma
  • Sap van een limoen
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl gewone paprikapoeder
  • 1 tl fijn zeezout
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • ¾ tl witte peper
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • ½ tl gedroogde tijm
  • ½ tl gedroogde oregano

Aan de slag!

  1. Maak in een kom een mix van de bruine suiker met alle kruiden en specerijen.
  2. Smelt de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de noten, het rookaroma en 1,5 eetlepel van de kruidenmix toe. Bak ca. 5 minuten al omschuddend tot de noten geroosterd zijn.
  4. Neem de pan van het vuur en sprenkel wat limoensap erover.
  5. Laat de noten afkoelen op keukenpapier.
  6. Bewaar de rest van de kruidenmix in een afsluitbaar, schoon potje. Gebruik voor het maken voor de kruidenmix bij voorkeur een setje maatlepels, dan weet je zeker dat je de juiste verhoudingen hebt.

Vloeibare rookaroma vind je niet in de supermarkt, maar is online gewoon te koop. Je kunt het ook weglaten, de noten smaken er niet minder lekker door. Je mist alleen die heerlijke, rokerige smaak.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*