Mozzarella in carrozza

Mozzarella in carrozza

Mozzarella in carrozza klinkt als je het niet kent een soort van bewerkelijk en exotisch, maar het is niets meer dan een Italiaanse, gebakken mozzarella tosti. Eenvoudiger kan haast niet! Hoewel wij het eerder als een brunch- of lunchgerechtje eten, is het in Italië een typische Napolitaanse antipasto. Gebruik bij voorkeur wel buffelmozzarella, dan is de smaak nog verfijnder dan met ‘gewone’ koemelk mozzarella.

Ingrediënten

  • 8 sneden boerenbrood (recept)
  • 2 bollen buffelmozzarella, in plakjes
  • 100 gr bloem
  • 200 ml melk
  • 4 eieren
  • 4 ansjovisfilets, fijngesneden
  • 2 el verse oregano, fijngehakt
  • 100 ml olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Doe de melk in een diep bord en doop de sneden brood één voor één heel kort in de melk. Ze mogen niet doordrenkt zijn. Leg ze op een snijplank.
  2. Klop in een ander diep bord de eieren los met wat zout en doe de bloem op het derde bord.
  3. Beleg 4 sneden brood elk met mozzarella. Verdeel de ansjovis en oregano erover en maal er wat peper over. Leg de andere sneden brood erop.
  4. Wentel de sandwiches door de bloem en haal ze daarna door het losgeklopte ei.
  5. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de sandwiches met 2 tegelijk in 5 minuten goudbruin, keer ze halverwege. Doe dit nogmaals met de andere twee.
  6. Snijd ze doormidden en serveer direct.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*