Albóndigas

Albóndigas

Ik hou heel erg van het shared dining concept. Lekker veel kleine gerechtjes op tafel en met z’n allen hapjes prikken. Daarom maak ik ook zo graag tapas wanneer ik meerdere gasten te eten heb. Een gerechtje wat echt niet mag ontbreken wanneer je tapas maakt, is albóndigas; Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus.

Ingrediënten

  • 400 gram (mager) rundergehakt
  • 2 sneetjes witbrood zonder korsten
  • 3 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 ei
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 4 el peterselie, fijngehakt
  • ½ tl nootmuskaat
  • 2 el droge rode wijn
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml runderbouillon
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: kom, braadpan, schaal, aluminiumfolie, staafmixer

Aan de slag!

  1. Week het brood in de rode wijn.
  2. Meng in een kom het gehakt met het ei, de knoflook, nootmuskaat, 2 eetlepels peterselie, het brood, zout en peper goed door. Maak hiervan met natte handen ca. 20 balletjes.
  3. Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes in ca. 5 minuten rondom bruin. Bak vervolgens de ui 5 minuten mee. Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat de gehaktballetjes afgedekt op laag vuur ongeveer 30 minuten sudderen.
  4. Neem de gehaktballetjes uit de pan en doe ze in een schaal. Houd warm onder aluminiumfolie. Pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met wat zout en peper. Schenk de saus over de gehaktballetjes en garneer met de rest van de peterselie.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*