Rucolapesto

Rucolapesto

Dit recept is er ook weer één in het kader van restjes opmaken. Als je alleen bent en een bak of zak rucola koopt voor een salade, dan blijft er nog behoorlijk wat over. En om nou een paar dagen achter elkaar rucola te eten… Maar gelukkig kun je van rucola ook een heerlijke pesto maken! Goed bewaard in een gesteriliseerd potje onder een laagje olijfolie, blijft het ook nog weken goed!

Ingrediënten

  • 100 gr rucola
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gr Pecorino, geraspt
  • 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 40 gr pijnboompitjes
  • 80 ml extra vergine olijfolie
  • Citroensap
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddel: foodprocessor

Aan de slag!

  1. Doe de rucola, pijnboompitjes en knoflook in de foodprocessor en maal kort op half vermogen.
  2. Voeg de kazen toe en zet de machine weer aan.
  3. Voeg terwijl de machine draait door de vulopening de olie in een dun straaltje toe en laat draaien tot een massa met nog een klein beetje structuur.
  4. Breng de pesto op smaak met citroensap, zout en peper.

Tip: Pesto kun je prima tot 2 maanden in de koelkast bewaren in een gesteriliseerd weckpotje. Schenk er dan een laagje olijfolie op om de pesto te ‘verzegelen’ en sluit lichtdicht af. Na openen kun je de pesto dan het beste binnen een week opmaken.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*