Pasta met truffelroomsaus

Pasta met truffelroomsaus

Een paar van mijn voedselliefdes gecombineerd: pasta + truffel + room + knoflook = truffelpasta! De smaak en geur van truffel kan ik gewoon niet omschrijven, behalve dat het heel aards is. Je houdt ervan of je houdt er niet van; ik ben er dol op! Nou is echte truffel wel heel erg prijzig en niet heel gemakkelijk verkrijgbaar. Maar gelukkig bestaat ook nog truffeltapenade, gemaakt van zomertruffel en heel betaalbaar. Ik koop het bij de horecagroothandel, maar ik weet dat het ook in sommige supermarkten en online verkrijgbaar is. Ik heb het gister gemaakt met tagliatelle, maar je kunt uiteraard ook een andere pastasoort gebruiken.

Ingrediënten

  • 400 gr tagliatelle
  • 2 el truffeltapenade
  • 250 ml (kook)room
  • 1 kleine ui, heel fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 gr kastanjechampignons, fijngehakt
  • Boter
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Optioneel: 4 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • Optioneel: 1 kleine truffel, geschaafd

Aan de slag!

  1. Kook de pasta in gezouten water al dente. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  2. Verhit wat boter in een hapjespan en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de knoflook en champignons toe en fruit nog een paar minuten op laag vuur tot alles zacht is.
  3. Voeg de room en truffeltapenade toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur iets inkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de pasta toe, meng alles goed door en laat nog even doorwarmen.
  5. Serveer eventueel met de Parmezaan. Door de sterke smaak van de truffel vind ik dit echter niet nodig, eerder zonde.
  6. Als je het geld ervoor over hebt, dan is dun geschaafde verse truffel erover uiteraard heerlijk! Laat de Parmezaan dan sowieso weg!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*