Sperziebonen op z’n Italiaans

Sperziebonen op z’n Italiaans

Wie mij kent, weet dat ik geen grote liefhebber ben van gekookte groenten. Ik doe er liever iets mee met andere ingrediënten om het écht lekker te maken en bij voorkeur zijn de groenten niet gekookt, of in ieder geval zo kort mogelijk, maar gewokt ofzo. Sperziebonen bijvoorbeeld, eet ik het liefst op z’n Italiaans: fagiolini al pomodoro e cipolla. Sperziebonen met tomaat en ui. Dit recept werkt vaak ook goed bij kids die lastig groenten eten!

Ingrediënten

  • 500 gr sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 3 rijpe romatomaten, zonder zaden en in blokjes
  • 1 grote (rode) ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Neutrale olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: kookpan, vergiet, wok of hapjespan

Aan de slag!

  1. Breng een pan gezouten water aan de kook. Blancheer de boontjes een paar minuten.
  2. Giet ze af in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water. Door de bonen gelijk af te koelen, stopt de garing en behouden ze hun knapperigheid. Laat ze goed uitlekken.
  3. Verhit een scheutje olie in de wok of hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de sperziebonen en tomaten toe en wok ca. 5 minuten al omscheppend.
  4. Breng het geheel eventueel nog op smaak met wat zout en peper.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*