Visragout

Visragout

Op vrijdag eet ik meestal iets makkelijks, vaak is dat een eenvoudige pasta. Maar gisteren heb ik lekker weer eens visragout gemaakt. Had ik echt al heel lang niet meer gedaan. En nu ik het weer heb gegeten, heb ik echt geen idee waarom ik het al zo lang niet meer gemaakt heb. Het is echt zo klaar en ontzettend smaakvol! Met verse vis uiteraard het lekkerst, maar je kunt het ook prima maken met diepvriesvis. Dan kan het ook nog eens low budget als je slim kiest. Eet de visragout simpel in een pasteibakje of met tuinerwtjes en wilde en witte rijst.

Ingrediënten

  • 400 gr witvis naar keuze, bijvoorbeeld kabeljauw (low budget: diepvries koolvisfilet)
  • 250 gr zalmfilet zonder huid (low budget: diepvries)
  • 125 gr Hollandse garnalen (low budget: roze garnalen)
  • 500 ml visbouillon (van 1 tablet)
  • 4 bosuitjes, in ringetjes
  • 4 el boter
  • 6 el bloem
  • 200 ml kookroom
  • 2 el verse dille, gehakt
  • 1 el verse bieslook, gehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: kookpan, braadpan, schuimspaan, garde

Aan de slag!

  1. Snijd de witvis en zalm in blokjes.
  2. Breng in een pannetje de bouillon aan de kook en pocheer (tegen de kook aanhouden) hierin de vis (niet de garnalen) 5 minuten. Schep de vis voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en leg op een bord.
  3. Verhit de boter in een kleine braadpan en fruit hierin op laag vuur de uienringetjes een paar minuten.
  4. Strooi de bloem erover en laat al roerend een minuut garen.
  5. Giet al roerend met een garde beetje bij beetje de bouillon erbij tot de saus goed dik is. Laat een paar minuten zachtjes doorkoken.
  6. Roer de room door de saus en breng op smaak met zout en peper.
  7. Schep de visblokjes en de garnalen voorzichtig door de saus en laat nog even goed doorwarmen.
  8. Schep de bieslook en de dille erdoor en serveer direct.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*