Champiñones al ajillo

Champiñones al ajillo

Als je tapas gaat maken, dan mag dit gerechtje zeker niet ontbreken! Champiñones al ajillo, gebakken knoflookchampignons, vallen nagenoeg bij iedereen in de smaak! En bovendien is het ook nog eens supermakkelijk te maken.

Ingrediënten

  • 250 gr champignons, schoongeveegd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • Citroensap
  • 50 gr boter
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Afhankelijk van de maat champignons die je hebt, snijd je grote champignons in plakjes of kwarten, middelgrote champignons door de helft en kleine champignons laat je heel.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin op laag vuur de champignons ca. 5 minuten tot ze zacht zijn maar nog wel wat ‘bite’ hebben.
  3. Voeg de knoflook toe en bak al roerend 2 minuten mee.
  4. Breng het geheel op smaak met zout, peper en een beetje citroensap.
  5. Schep de peterselie erdoor en serveer warm.

 

3 Comments

  1. Jeanine says:

    Tot hoe ver kan ik dit recept een dag van te voren maken? Warm ik het gewoon op in een pan?

    • Kitchenista says:

      Dit kan je gerust een hele dag van tevoren maken. Goed laten afkoelen voor je het afgedekt in de koelkast zet. Opwarmen is het makkelijkst in een schaaltje in de oven. Schep na het opwarmen de peterselie er pas door.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*