Pollo con límon y ajo

Pollo con límon y ajo

Wie mijn blog volgt, zal wel zijn opgevallen dat ik de laatste week redelijk wat tapas heb gepost. Komt omdat ik onlangs tapas heb gemaakt voor mijn BFF. Dus ja, dan moeten natuurlijk ook alle receptjes online. Ik wil nog wel eens variëren met de tapas die ik maak, afhankelijk van het aantal gasten en wat zij wel en niet lusten, maar deze tapa van kip met citroen en knoflook ontbreekt nooit!

Ingrediënten

  • 2 kipfilets, in reepjes van tapa-formaat
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • Neutrale olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: zesteur, koekenpan

Aan de slag!

  1. Trek met de zesteur dunne reepjes schil (zonder wit) van de helft van de citroen of snijd er met een heel scherp mesje reepjes schil af. Halveer de citroen.
  2. Kruid de kipreepjes met zout en peper.
  3. Verhit een scheut olie in de koekenpan en bak de kipreepjes 3 minuten op hoog vuur aan.
  4. Voeg citroenschilreepjes, paprikapoeder, bosuitjes en knoflook toe en bak op middelhoog vuur nog een minuut of 2.
  5. Knijp de citroenhelften boven het vlees uit en laat dit aanbakken tot de pan bijna droog is.
  6. Doe de kipreepjes over in een tapasschaaltje, maal er nog wat peper over en bestrooi met de peterselie. Serveer warm.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*