Brochetas de cerdo

Brochetas de cerdo

Brochetas de cerdo zijn Spaanse varkensvleesspiesjes die vaak als tapa worden geserveerd. Brocheta staat voor braadspit of spiesje en cerdo voor varkensvlees. Eigenlijk dus een soort sateetje, maar dan op ’n Spaans. De Moorse invloed op de Spaanse keuken komt in dit gerecht terug door toevoeging van komijn.

Ingrediënten

  • 2 flinke varkensschnitzels
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el citroensap
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl cayennepeper
  • 6 el olijfolie
  • Zout
  • Hulpmiddelen: spiesjes, lage schaal, tafelgrill of grillpan

Aan de slag!

  1. Snijd beide schnitzels in de lengte in 5 repen. Steek de repen zigzag op spiesjes.
  2. Maak in de schaal een marinade van de olijfolie, knoflook, citroensap, komijn en cayennepeper en breng op smaak met zout.
  3. Leg de spiesjes in de schaal en laat ze 1-2 uur marineren. Keer ze zo nu en dan om zodat al het vlees goed gemarineerd is.
  4. Verwarm de tafelgrill of verhit een grillpan.
  5. Gril de spiesjes in ca. 5 minuten bruin en gaar. Bij gebruik van een grillpan de spiesjes tussentijds keren.
  6. Bestrooi de spiesjes met nog wat zout en serveer direct.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*