Griekse salade

Griekse salade

De traditionele Griekse salade, choriatiki op z’n Grieks, is een zeer eenvoudige maar heel smakelijke boerensalade van komkommer, tomaat, rode ui, olijven en feta. Paprika is geen standaardingrediënt, maar wordt in sommige delen van Griekenland wel toegevoegd (meestal groene), evenals kappertjes. Sla hoort er niet in, maar voel je uiteraard vrij als je dit wel wilt toevoegen. Gebruik dan wel een lekker knapperige slasoort met een neutrale smaak en geen kropsla, want die wordt te slap in deze salade.

Ingrediënten

  • 4 goed rijpe tros- of romatomaten, gewassen
  • 1 komkommer, gewassen
  • in rode ui, in dunne halve ringen
  • 75 gr zwarte (Kalamata) olijven, uitgelekt
  • 150 gr feta, in blokjes
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Halveer de tomaten, lepel de zaadjes en het vocht eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Halveer de komkommer, schraap met een lepeltje de zaden eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3. Meng in een schaal de tomaten, komkommer, rode ui, olijven en feta.
  4. Klop in een kommetje en dressing van olijfolie, citroensap en oregano. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de dressing door de salade.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*