Pindasaus

Pindasaus

Vandaag heb ik saté gemaakt, en als ik saté maak dan maak ik natuurlijk ook pindasaus! Geen kant-en-klare mix uit de supermarkt die aangelengd moet met water of zo in de magnetron geschoven kan worden, maar lekker zelfgemaakt met pindakaas (met stukjes noot). Het is helemaal niet moeilijk en bovendien veel lekkerder!

Ingrediënten

  • 1 pot pindakaas (met stukjes noot)
  • 4 sjalotjes, heel fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst,
  • 1 cm verse gember, heel fijn geraspt
  • 1 el sambal
  • 4 el ketjap manis
  • 4 el witte azijn
  • Zonnebloemolie
  • Zout
  • Hulpmiddelen: sauspan, garde

Aan de slag!

  1. Verhit in de pan een scheutje olie en fruit hierin de ui, knoflook en gember een paar minuten op laag vuur. Voeg de sambal toe en laat even meefruiten.
  2. Voeg vervolgens 300 ml water, de azijn, ketjap, een snufje zout en de pindakaas toe. Laat dit mengsel onder voortdurend roeren met een garde zachtjes doorkoken totdat een mooie dikke saus ontstaat. Als de saus te dik is, voeg je een scheutje koud water toe.
  3. Zodra de saus klaar is, niet meer laten doorkoken. Hooguit warm houden op heel laag vuur en een sudderplaatje.
  4. Wanneer de saus gaat schiften, dus als de olie zich zichtbaar afscheidt, voeg dan een scheut koud water toe en roer goed. Dit kun je blijven doen tot de saus weer mooi geëmulgeerd is.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*