Sapvasten dag 1

Sapvasten dag 1

Vandaag vol goede moed begonnen aan een week sapvasten met mijn nieuwe slowjuicer. Ik ben erg benieuwd of ik me fitter ga voelen, of mijn huid erdoor verbetert en uiteraard of ik ga afvallen. Eén ding weet ik zeker, ik krijg nu meer vitaminen en mineralen op een dag binnen dan anders. ’s Ochtends neem ik bij het sap wel een volkorenboterham voor de vezels en wat vleeswaren voor de proteïnen. Verder gebruik ik hier en daar ook nog een blender en een foodprocessor.

Ontbijt
1 grapefruit, geschild
1 sinaasappel, geschild
½ citroen, geschild
½ limoen, geschild
1 passievrucht, uitgelepeld
Handje blauwe bessen

Geen slowjuicer gebruiken, maar alles pureren in de blender om de vezels te behouden. Als het sap te dik is, aanvullen met koud water.

Lunch
2 rode bieten, geschild
1 kleine winterwortel, geschild
2 stengels bleekselderij
5 cm komkommer met schil
1 granny smith met schil
1 pink lady met schil
30 gr gepelde walnoten

Alles in stukjes snijden en persen in de slowjuicer.
Walnoten fijnmalen in een foodprocessor en door het sap roeren.
Eventueel op smaak brengen met zout, peper en een paar drupjes tabasco.

Avond
55 gr boerenkool
½ krop romainesla
2 stengels bleekselderij
1 pink lady met schil
½ citroen, geschild
½ avocado, geschild
1 kleine ui, geschild
1 teentje knoflook, gepeld
30 gr amandelen
Handje peterselie
5 ijsblokjes

Bleekselderij, appel, citroen en ui in stukjes snijden.
Boerenkool, sla, bleekselderij, appel, citroen, ui, knoflook en peterselie persen in de slowjuicer.
Amandelen malen in de blender. Sap met de avocado en ijsblokjes toevoegen en mixen.
Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*