Rolletje van rauwe ham

Rolletje van rauwe ham

Involtini di prosciutto crudo zoals dit hamrolletje in het Italiaans wordt genoemd, is een typische anitpasto. Maar het is net zo goed een smakelijk hapje om ’s avonds bij de borrel te serveren. Heel gemakkelijk te maken en je kunt het ook al van tevoren doen en tot serveren afgedekt bewaren in de koelkast. Er is geen vastomlijnd recept voor. Dit is een eenvoudig basisrecept, maar je kunt uiteraard zelf experimenteren met vullingen en andere hamsoorten. Zo is het bijvoorbeeld ook lekker om gehakte olijven door de ricotta te mengen, of nog lekkerder: truffel! Of je vervangt de ricotta door zachte roomkaas of geitenkaas. Wat jij maar lekker vindt!

Ingrediënten

  • 6 plakken Parmaham, bij voorkeur wat dikker gesneden
  • 250 gr ricotta
  • Handje rucola
  • 1 tl citroensap
  • Extra vergine olijfolie
  • 12 sprietjes bieslook
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Meng in een kom de ricotta met het citroensap en een scheutje olijfolie tot een gladde massa en breng op smaak met zout en peper.
  2. Scheur de blaadjes rucola wat kleiner.
  3. Spreid de plakken ham uit op een schoon werkvlak en halveer ze in de breedte.
  4. Lepel op elke gehalveerd plakje een ‘streepje’ roomkaas en leg er wat rucola naast. Rol de plakjes op en knoop er voorzichtig een sprietje bieslook omheen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*