Ham-kaasrolletjes

Ham-kaasrolletjes

Deze ham-kaasbroodjes maakte ik in eerste instantie van gewoon deeg, maar de laatste keer heb ik ze uit tijdsgebrek gemaakt met bladerdeeg omdat dit niet hoeft te rijzen. En ik vond ze zo veel lekkerder! Veel luchtiger en knapperiger! Ze zijn dan echter wel weer vetter door de boter in het deeg. Maar ach… je eet ze toch niet elke dag. Ze zijn heerlijk bij een uitgebreide zondagse brunch of lunch, maar ik maak ze ook wel eens bij soep en je kunt ze natuurlijk ook serveren als een borrelsnack.

Ingrediënten

  • 12 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 150 gr achterham, in reepjes
  • 150 gr belegen kaas, geraspt
  • 1 ei, losgeklopt
  • Optioneel: fijngehakte bieslook
  • Hulpmiddelen: deegroller, bakpapier, kwastje om mee te bestrijken

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met een deegroller uit tot een lap van ca. 30 bij 50 cm.
  3. Bestrooi de deeglap met de ham en 120 gr van de kaas.
  4. Rol het deeg vanaf de korte kant op en snijd er plakken van ca. 2 cm van. Leg ze plat op een bakplaat met bakpapier, maar zorg dat ze elkaar niet raken (gebruik eventueel 2 bakplaten of bak in 2 delen).
  5. Bestrijk de rolletjes met het losgeklopte ei en strooi de rest van de kaas erover. Bak ze in 10 tot 15 minuten goudbruin.
  6. Bestrooi de rolletjes eventueel met wat bieslook.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*