10 heerlijke salades voor bij de barbecue

10 heerlijke salades voor bij de barbecue

Al is het tegenwoordig hip om altijd de barbecue aan te steken, ook in de winter in jaloersmakende buitenkeukens, toch staat voor mij barbecueën gelijk aan de zomer. Voor mij is dat heel klassiek met een paar soorten vlees en garnalen, sausjes, stokbrood met kruidenboter en ook altijd een lekkere salade erbij!

Ik woon in een appartement met balkon en hier is het niet toegestaan om barbecues op kooltjes of gas te gebruiken. Ik moet het doen met een klein elektrisch ding zonder temperatuurregeling helaas, waarmee het niet mogelijk is om uit te pakken met pulled pork of mooie stukken bavette en ook roken is hiermee niet mogelijk. Maar ik doe altijd mijn best er toch wat van te maken met standaarddingen die wel werken op mijn barbecue, zoals sateetjes, hamburgers, worstjes, speklapjes, garnalen- en groentespiezen etc. Daarbij maak ik dan ook een paar lekkere sauzen en kruidenboter en natuurlijk altijd nog een salade erbij! Ik geeft toe dat dat vaak wel een aardappelsalade is omdat de meesten dat nou eenmaal lekker vinden, maar soms is het iets anders afhankelijk met wie ik eet.

Salades

Rode aardappelsalade met mierikswortel en radijs

Fattoush – Libanese salade met gegrild brood

Salade met aardappel, bleekselderij, kaas en spekjes

Kısır (Turkse bulgursalade)

Salade van watermeloen, feta, olijven en rode ui

Komkommer-selderijsalade met yoghurtdressing

Coleslaw (koolsla)

Tabouleh

Aardappelsalade zonder mayonaise

Griekse salade

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*