10 zalige gerechten met tonijn

10 zalige gerechten met tonijn

Het is vandaag Wereld Tonijn Dag! Wereld Tonijn Dag is een jaarlijkse viering op 2 mei. De dag benadrukt het belang van het beheer van visbestanden om de duurzaamheid te behouden. Ik maak er geen geheim van dat ik dol ben op koken met vis uit blik. En vooral tonijn uit blik wordt regelmatig gebruikt in huize Kitchenista. Soms gewoon lekker op een broodje maar vaak ook in maaltijden. Dit zijn mijn favorieten gerechten, waarvan er twee met verse tonijn zijn.

Mijn favo gerechten met tonijn

Tonijnkroketjes met tonijn uit blik en aardappel

Tonijnkroketjes met tonijn uit blik en aardappel

Voor kroketten maak je meestal een dikke ragout (salpicon) maar deze tonijnkroketjes zijn eenvoudiger omdat je ze op basis van aardappel maakt. Je hoeft dit dus niet eerst op te laten stijven! En wil je ze niet allemaal tegelijk gebruiken, dan vries je de rest gewoon in!

Spaghetti met tonijn, ansjovis en dille saus

Spaghetti met tonijn, ansjovis en dille saus

Gewoon heel simpel spaghetti met een saus van tonijn, ansjovis en dille. En die tonijn komt gewoon uit blik (de ansjovis trouwens ook).

Sandwich met pittige tonijn, surimi en bleekselderij

Sandwich met pittige tonijn, surimi en bleekselderij

Als visliefhebber heb ik altijd een paar blikjes tonijn in de voorraadkast. Blikjes zijn altijd makkelijk om snel iet te maken voor op een toastje of brood, maar ook voor een snelle maaltijd zoals pasta of een salade. Hier heb ik de tonijn op de sandwich gecombineerd met surimi, bleekselderij, komkommer, bieslook en wat chilipeper voor een beetje pit.

Salade niçoise met tonijn in een baguette

Salade niçoise met tonijn in een baguette

Dit is ideaal om mee te nemen als picknickbrood maar het was het voor mij gewoon mijn zaterdagavond ‘broodje van de week’. Zo’n flink gevuld brood met allerlei lekkers vind ik echt zo heerlijk eten!

Tuna melt: een tosti met tonijn en kaas

Tuna melt: een tosti met tonijn en kaas

Tonijn en kaas, het lijkt een vreemde combi maar dit is echt zo lekker! De gegrilde tuna melt sandwich, oftewel een tosti met tonijn en gesmolten kaas, is typisch Amerikaans. Van tonijn uit blik maak je eerst een licht aangemaakte tonijnsalade en vervolgens ga je stapelen met brood, kaas en de salade.

Millefeuille met tonijn-ansjovismousse

/millefeuille-met-tonijn-ansjovismousse/

Een millefeuille is van oorsprong een Frans gebakje wat heel erg lijkt op onze tompouce, maar de term wordt ook gebruikt voor hartige gerechtjes met laagjes bladerdeeg. Hiervoor heb ik geen bladerdeeg gebruikt, maar flinterdunne crackers.

Waterkerssalade met gegrilde tonijn

Waterkerssalade met gegrilde tonijn

Deze heerlijke lunch- of maaltijdsalade met een Japanse twist bewijst dat je met weinig ingrediënten in no-time iets heerlijks op tafel kunt zetten! En ook nog eens caloriearm.

Biefstuk tonnato (biefstuk met tonijnmayonaise)

Biefstuk tonnato (biefstuk met tonijnmayonaise)

Biefstuk tonnato is een variatie op vitello tonnato, een echte Italiaanse klassieker. Eigenlijk is het een voorgerecht van dungesneden kalfsfricandeau met tonijnmayonaise en kappertjes maar het kan ook prima met dungesneden biefstuk.

Omelet wrap met tonijn en hüttenkäse

Omelet wrap met tonijn en hüttenkäse

Deze omelet wrap maakte ik als koolhydraatarme keto lunch voor mijn lief, maar ook als je niet op de koolhydraten hoeft te letten is het evengoed heerlijk!

Japanse tonijntartaar met wasabimayonaise

Japanse tonijntartaar met wasabimayonaise

Als je aan mijn familie en vrienden vraagt welk hapje van mijn hand ze het lekkerst vinden, dan is nagenoeg altijd het antwoord: tonijntartaar! Als ik dit niet serveer op een feestje, zie ik een hoop teleurgestelde gezichten 😉

Advertentie
 
Tags:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*