10x Heerlijk lichte soep, perfect voor in de zomer

10x Heerlijk lichte soep, perfect voor in de zomer

Als ik ergens dol op ben, dan is het wel soep! Ik maak het zeker één keer per maand. Het liefst zou ik elke week soep maken maar je hebt toch al snel een flink volle pan. En als je zoals ik alleen bent, dan gaat het niet zo snel op en raakt de vriezer al snel vol met bakjes soep. Er gaat dan ook vaak een bakje naar mijn hoogbejaarde buurman en eet ik regelmatig soep uit de vriezer op dagen dat ik geen zin heb om te koken.

Soep in de zomer

In de winter eet ik wel vaker soep dan in de zomer maar dan uiteraard lekker stevige soep die je echt verwarmt. Ik heb echter ook recepten die lekker licht zijn en beter passen bij zomerweer. Zelfs een aantal koude soepen die echt fantastisch zijn op heel hete dagen om lekker af te koelen en toch gelijk wat voedzaams binnen te krijgen!

Koude soep met tuinerwten, munt en peterselie

Koude soep met tuinerwten, munt en peterselie

Gazpacho van tomaten, komkommer en maïs

Gazpacho van tomaten, komkommer en maïs

Groene lente groentesoep met gehaktballetjes

Groene lente groentesoep met gehaktballetjes

Koude meloen gazpacho met krokante rauwe ham

Koude meloen gazpacho met krokante rauwe ham

Snelle Pho (Vietnamese noedelsoep)

Snelle Pho (Vietnamese noedelsoep)

Rucolasoep met groene kruiden

Rucolasoep met groene kruiden

Koude bietensoep met mierikswortelcrème

Koude bietensoep met mierikswortelcrème

Mediterrane zeevruchtensoep

Mediterrane zeevruchtensoep

Koude komkommersoep met yoghurt

Koude komkommersoep met yoghurt

Gazpacho Andaluz

Gazpacho Andaluz

 

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*