10x lekker stevige wintersoep

10x lekker stevige wintersoep

Ik hou zo van soep! Ik maak het minstens één keer per maand. Het liefst zou ik elke week soep maken maar je hebt toch al snel een flink volle pan. En als je zoals ik alleen bent, dan gaat het niet zo snel op en raakt de vriezer al snel vol met bakjes soep. Er gaat dan ook vaak een bakje naar mijn hoogbejaarde buurman en eet ik regelmatig soep uit de vriezer.

Nu is de tijd weer aangebroken voor lekker stevige wintersoep! Mijn absolute favoriet is goulashsoep. Minder favoriet bij mij zijn typisch Hollandse snert en bruine bonensoep. Dat maak ik echt alleen op verzoek. Ik lust beiden wel hoor, maar voor mezelf zal ik het niet snel maken.

Stevige linzensoep

Ik gebruik hiervoor meestal rode linzen, maar het maakt op zich niets uit welke kleur je gebruikt. Als je maar wel droge linzen gebruikt en niet uit blik. Wil je wel gare linzen uit blik of zak gebruiken, voeg ze dan pas op het laatst toe.

Kruidige pastinaaksoep

Pastinaak was ooit een vergeten groente, maar gelukkig is hij weer helemaal terug en verkrijgbaar van september tot en met maart. Ik vind het echt heerlijk! Door de specerijen heeft de soep een lekker winterse ‘warme’ smaak en het schepje crème fraîche erin geeft het tegelijkertijd een beetje frisheid.

Stevige bruine bonensoep

Zoals gezegd niet echt een favoriet bij mij maar ik heb er wel een recept voor. En die valt bij liefhebbers gelukkig wel altijd in de smaak.

Oer-Hollandse snert

Hoe Hollands kan een soep zijn? In veel landen wordt soep van erwten gemaakt, maar niet de heel dikke snert wat zo typisch Nederlands is. Zo dik dat je ‘m bijna kunt snijden en uiteraard met rookworst! Ook niet mijn favoriet al vind ik het best te doen als ik het zelf maak 😉

Goulashsoep

Dit is echt mijn favoriet onder de wintersoepen! Overigens noemen wij dit goulashsoep, maar in Hongarije heet dit gewoon goulash. Wat wij weer goulash noemen, de stoofschotel, heet in Hongarije pörkölt.

Pompoensoep met spekjes

Pompoen kun je niet omheen in deze tijd van het jaar. Pompoen schillen en snijden is even wat werk, maar tegenwoordig kun je in de supermarkten ook pompoenblokjes in de koeling vinden en vaak ook in de diepvries.

Romige kerriesoep met rijst

Een stevige soep die ook nog eens in een half uur klaar is! De soep is zo al lekker, maar leent zich ook heel goed om met extra ingrediënten uit te breiden.

Harira (Marokkaanse soep)

Niet de meest makkelijke soep om te maken; vooral omdat het veel werk is en het in stappen gemaakt moet worden. Maar als hij eenmaal klaar is, dan heb je echt een zalige, gezonde en goed vullende soep!

Pindasoep met kip en taugé

Stevig maar ook weer niet zo dik dat je het kunt ‘snijden’. Fijn is ook dat deze soep in 40 minuten gemaakt is. Altijd prettig wanneer je weinig tijd hebt en toch iets vullend wilt eten!

Linzen-kikkererwtensoep

Weer anders dan de eerdergenoemde linzensoep maar evengoed heet vullend. Deze soep is bovendien zowel vegetarisch als vegan.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*