15x lekker gevulde wraps als lunch of lichte maaltijd

15x lekker gevulde wraps als lunch of lichte maaltijd

Wie mij volgt weet dat ik vrijwel elke week een ‘broodje van de week’ online zet. Ik ben nou eenmaal dol op brood en meestal maak ik die broodjes op zaterdag, niet eens als lunch maar als lichte avondmaaltijd. En soms maak ik geen broodje maar een lekkere wrap ter afwisseling. Sinds het ontstaan van Kitchenista heb ik er dan ook al heel wat gemaakt!

Wraps

Hoewel ik niet van de pakjes en zakjes ben, maak ik de wraps zelfs niet altijd zelf. Het hangt er vanaf of ik daar de tijd voor heb. Heb ik dat niet, dan koop ik gewoon kant-en-klare tortillawraps. Wat ik ook leuk vind aan wraps, is dat je ze in kleinere stukjes gesneden als borrelhapje kunt serveren. Niet alle wraps hieronder zijn daarvoor geschikt, maar je ziet vanzelf wel welke zich daar wel en niet voor lenen!

Wrap recepten

Tortillawrap met gerookte zalm, omelet en spinazie

Tortillawrap met romige spinazie, bosui, tomaatjes en feta

Gegrilde wrap met rosbief en remoulade met bleekselderij

Buffalo crispy chicken wrap met blauwe kaasdressing

Cheeseburger met bacon vermomd als wrap

Wrap met gegrilde citroenkip en pittige knoflooksaus

Wrap met worstjes, ei en zongedroogde tomaatjes

Wrap met krokante zalm en wasabimayonaise

Wrap met kruidige kipsalade, spek en Parmezaan

Wrap met garnalen en eiersalade

Wrap met falafel, hummus en zoetzuur

Wrap met krokante vis en spinazie

Wrap met gerookte kip

Caesar wrap

Wrap met rosbief en mierikswortelcrème

Zelf wraps maken

Als je dat leuk vindt en de tijd ervoor hebt, is het natuurlijk lekker om zelf je wraps te maken want je proeft echt wel verschil ten opzichte van de kant-en-klare. Niet alleen tortillawraps (zonder gist), maar ook Griekse pita’s (met gist) en in de pan gebakken flatbread (zonder gist) lenen zich prima voor een wrap!

Zelf tortilla’s maken voor wraps, taco’s en meer

Griekse pita’s (in de grillpan gebakken)

In de pan gebakken plat brood

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*