5 spices noedels met broccoli en paprika

5 spices noedels met broccoli en paprika

Broccoli en paprika, de groenten die ik in deze 5 spices noedels heb gebruikt, vind ik zelf dus helemaal niet lekker. Vooral paprika gruwel ik van šŸ˜‰ Maar goed, toch wil ik ook wel eens recepten delen met ingrediĆ«nten die velen juist wel zo lekker vinden, dus bij deze voor de liefhebbers! Uiteraard heb ik het wel geproefd want ik moet toch weten of de smaken kloppen maar daarna heb ik het weggegeven aan buren en voor mezelf iets anders gemaakt.

Vlees in de 5 spices noedels

Voor de proteĆÆnen heb ik mager varkensvlees in dit gerecht gebruikt maar als je dat liever niet eet, kip of rund is ook prima. Eet je vegetarisch of vegan, dan laat je het gewoon weg of je gebruikt een vleesvervanger voor de nodige proteĆÆnen. Het is trouwens wel het vlees wat je eerst flik kruid met de 5 spices. Laat je het weg, wok de 5 spices dan met de groenten mee want het is de smaakmaker van dit gerecht. Chinese 5 spices noemen wij ook wel vijfkruidenpoeder maar dat klopt eigenlijk niet want het zijn geen kruiden maar specerijen (ik schreef er al eens een blog over). De mix bestaat uit kaneel (eigenlijk kassia), steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel. Het bevat de vijf smaakgroepen zoet, zout, bitter, zuur en umami.

Ingrediƫnten

  • 2 varkensfiletlapjes
  • 250 gr woknoedels
  • 1 broccoli
  • 1 paprika
  • 4 bosuitjes
  • 1 el Chinese 5 spices (5 kruidenpoeder)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 bakje (15 gr) koriander
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl geroosterd sesamzaad
  • 1 el bloem
  • 2 el zonnebloemolie
  • Versgemalen zwarte peper
  • Materialen: fijne rasp, vergiet, kom, wok

Aan de slag!

  1. Sla de varkensfilet tussen 2 laagjes vershoudfolie iets platter en snijd ze in reepjes. Snijd de paprika in reepjes, de broccoli in heel keine roosjes en de bosuitjes schuin in stukjes van ca. 1 cm. Rasp de gember en hak de knoflook fijn en de korianderblaadjes grof.
  2. Kook ondertussen de woknoedels volgens aanwijzingen op de verpakking (ca. 2 min). Giet af in een vergiet en spoel met koud water. Laat uitlekken. Als je dat prettiger vindt, eventueel de broccoli 2 minuten blancheren en ook koud spoelen.
  3. Meng in een kom de 5 kruiden met de bloem en schud om met het vlees.
  4. Verhit een wok goed heet en voeg een eetlepel olie toe. Roerbak het vlees 2 tot 3 minuten tot het goudbruin is en schep uit de wok.
  5. Doe de rest van de olie in de wok en roerbak bosui, gember, knoflook, paprika en broccoli ca. 5 minuten. Voeg halverwege 60 ml water toe. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Schep de noedels, het vlees, de helft van de koriander en de sojasaus erdoor en warm nog even door. Garneer de 5 kruiden woknoedels met de rest van de koriander en sesamzaad.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*