8x hotdogs met een twist

8x hotdogs met een twist

Elk jaar is het op de derde dinsdag van juli Hot Dog Day, overgewaaid uit de VS. Al is het worstje in een broodje typisch Amerikaans, toch is het dat niet helemaal. De worstjes, Frankfurters of Wieners, werden in een lang verleden door Duitse en Poolse immigranten geïntroduceerd in New York. En van daaruit verspreidden hotdogs zich in de 20e eeuw over de hele wereld.

Hotdogs met een twist

Nee, een puntje met een knakworst is geen hotdog maar gewoon een broodje knakworst voor kids 😉 Als ik hotdogs maak, dan is dat niet met gewone knakworst uit blik maar meestal met verse chipolataworstjes of soms verse slagersknakworst of Frankfurters. En doorgaans maak ik ze met een pistoletje in plaats van een zacht broodje. En natuurlijk altijd met een twist! Dit zijn acht hotdogrecepten die ik in de loop der jaren gemaakt heb en dit zullen zeker niet de laatste zijn!

Met geroosterde uien, groene peper en cheddar

Deze zijn met geroosterde uien, groene peper (groene paprika kan ook) en een saus van cheddar smeltkaas zijn eigenlijk een soort Philly cheesesteak maar dan met worstjes.

 

Sticky chipolataworstjes in een broodje

Voor deze hotdog ben ik voor chipolataworstjes gegaan, eerst gegrild en vervolgens nog in de oven in een sticky saus van sojasaus, ketjap, honing en mosterd.

Met Griekse salade en honing-mosterdsaus

Deze is met verse slagersknakworst en een heel fijn gesneden Griekse salade als topping, bestaande uit rode ui, zwarte olijven, tomaat, komkommer, feta en oregano. Heerlijk met de honing-mosterdsaus.

Met spek en pickles

Het worstje voor deze hotdog is wel uit po/blik maar dan bockworst, die dikker is dan knakworst, omwikkeld met spek. Pickles zijn zoetzuur ingelegde groenten, in dit geval wortel en radijs.

Hotdog français

Een chipolataworstje (klinkt Italiaans maar het is Frans) met uitgebakken spek, gruyère, gebakken uien en krokant knoflookbroodkruim.

Hotdog deluxe

Voor deze hotdog heb ik kipworstjes opengesneden en gevuld met kaas en daarna omwikkeld met spek. Verder is het broodje gevuld met rauwkost, augurk en gefruite uitjes en ook hier weer honing-mosterdsaus.

Gebakken cheddar hotdog met gekaramelliseerde uien

Voor deze hotdogs gebruikte ik wel zachte broodjes maar ik bakte ze in de pan zodat ze alsnog knapperig worden. Naast de worstjes bestaat de vulling uit gebakken uien, cheddar en bosuitjes.

Hotdog jalapeño, spek en cheddar met salade

Hotdogs zonder een broodje maar met een salade. Maar uiteraard kun je ze ook gewoon in een broodje doen. De worstjes zijn gevuld met cheddar smeltkaas en jalapeño peper en omwikkeld met spek.

Benieuwd naar de geschiedenis van de hotdog? Dat lees je hier.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*