Aardappelgratin met emmentaler

Aardappelgratin met emmentaler

Volgens mij heb ik het al eerder eens bij een aardappelrecept gemeld: ik hou niet van een gekookte aardappel, maar in allerlei andere vormen vind ik aardappels heerlijk! Zo ook deze gratin. Niet dat ik dit nou zo heel vaak maak, denk hooguit vier keer per jaar en dan meestal nog in de koudere seizoenen. Dit recept gebruik ik al jaren en de foto had ik ook nog, maar soms weet ik gewoon niet meer wat ik wel en niet online heb gezet. Deze gratin stond al sinds afgelopen winter als concept opgeslagen, maar had ik dus nog niet gepubliceerd.

Ingrediƫnten

 • 800 gr voorgekookte aardappelschijfjes
 • 100 gr Emmentaler, geraspt
 • 200 ml slagroom
 • 1 ei
 • 1 el zachte boter
 • Snufje nootmuskaat
 • Zout en versgemalen zwarte peper
 • Hulpmiddelen: kom, ovenschaal, optioneel: muffinvorm

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Klop in een kom het ei met de slagroom los en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
 3. Vet een niet al te grote ovenschaal in met de boter. Verdeel de aardappelplakjes gelijkmatig in de schaal met iets overlap en schenk het eimengsel erover. Bestrooi met de kaas.
 4. Zet de schaal 45 minuten in het midden van de oven totdat het een goudbruin korstje heeft.

Tip: Je kunt hiervoor ook een muffinvorm gebruiken voor kleine aardappeltaartjes

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*