Aardappelpartjes met Parmezaanse kaas en knoflook

Aardappelpartjes met Parmezaanse kaas en knoflook

Het volgende recept in mijn Italiaanse periode! Nou zijn geroosterde aardappelpartjes niet echt Italiaans, maar de Parmezaanse kaas, knoflook en Italiaanse kruiden geven dit dan weer wel een Italiaanse twist. Ik maakte ze als onderdeel van ‘fish and chips’ met sliptongetjes. Wat dan weer niet bepaald Italiaans is maar Brits. Maar maakt ook niet uit, deze aardappelpartjes passen bij heel veel!

Welke aardappels voor de aardappelpartjes?

In principe kan je elke aardappelsoort hiervoor gebruiken maar bij voorkeur wel een meer vastkokende soort. Wil je ze met schil, wat ik hier ook heb gedaan, kies dan voor een wat luxere gourmet aardappel met een mooie gladde schil zonder pitten, uitlopers en plekjes. Kwestie van even schoonboenen en dan in partjes snijden. Ik neem bijvoorbeeld een Gourmande of als ze er zijn Roseval.

Dan nog de Parmezaanse kaas… Sowieso niet heel goedkoop en in deze dure tijden al helemaal niet. Een iets goedkoper alternatief is Grana Padano, maar gebruik gerust een Hollandse kaas die je misschien nog in huis hebt.

Ingrediƫnten

  • 8 middelgrote aardappels
  • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 tl gedroogde knoflookvlokken of 2 tl knoflookpoeder
  • 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 6 el neutrale olijfolie
  • 3 tl grof zeezout
  • Materialen: bakpapier, kom

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aardappels in 8 partjes.
  3. Meng ze in een kom met de olie, knoflook, kruiden, Parmezaanse kaas en zout.
  4. Verdeel ze over de bakplaat en zorg er daarbij voor dat ze allemaal vrij liggen.
  5. Rooster de aardappelpartjes ca. 20 minuten, verhoog de oventemperatuur naar 200 graden en rooster nog ca. 5 minuten.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*