Aardbeien met 2 kleuren chocolade

Aardbeien met 2 kleuren chocolade

Heb je een verleidelijk avondje met een hapje en drankje met je lief gepland? Aardbeien gedipt in chocolade doen het altijd goed en leuk om elkaar mee te voeren! Maar je kan ze uiteraard ook gebruiken als onderdeel van een nagerecht of gewoon als een lekker tussendoortje.

Aardbeien en chocolade

Aardbeien zijn weer vol in het seizoen van eigen bodem. Ik koop ze ook echt alleen als het echt het seizoen van Nederlandse teelt is. De rest van het jaar komen ze uit het buitenland en dat betekent meer CO2-uitstoot. Nou is het ook weer niet zo dat ik daarbij op alles let want bepaalde producten zijn nou eenmaal niet van eigen bodem verkrijgbaar. Maar daar waar ik kan, let ik er zeker op.

Het is algemeen bekend dat aardbeien en chocolade een heerlijke combi zijn. Ik gebruikte hier witte en pure chocolade. Maar je kan het zelfs upgraden naar drie kleuren met melkchocolade erbij. Dip dan eerst tot drie kwart in witte, dan tot de helft in melkchocolade en tot slot een kwart in pure. En je kan het nog een extra upgrade geven door aan de pure chocolade verse basilicum en/of himalaya zout toe te voegen.

Ingrediƫnten

 • 400 gr aardbeien
 • 100 gr pure chocolade
 • 150 gr witte chocolade
 • Optioneel: heel fijngesneden basilicum en/of himalaya zout
 • Materialen: kookpan, bakpapier, kleine metalen of glazen kom

Aan de slag!

 1. Breng een bodempje water in een pan aan de kook. Zodra het water echt kookt, vuur lager zetten. Leg een vel bakpapier klaar.
 2. Hak beiden soorten chocolade grof maar houd wel gescheiden van elkaar.
 3. Zet een metalen of glazen kom op de pan met water. Bodem van de kom mag het water niet raken.
 4. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Doop de aardbeien tot drie kwart erin, laat even uitdruipen en leg ze op het bakpapier om de chocolade uit te laten harden. Bij voorkeur in de koelkast.
 5. Maak de kom schoon of gebruik een andere kom en smelt de pure chocolade.
 6. Doop vervolgens de aardbeien tot de helft erin en laat wederom uitharden op bakpapier (in de koelkast).

Ook lekker: Salade met aardbeien en groene asperges

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*