Acciughe al verde

Acciughe al verde

Acciughe al verde, in het Nederlands ‘ansjovis in het groen’, is een traditionele antipasto uit de Noord-Italiaanse provincie Piemonte. Als je een Italiaans etentje geeft, dan is het leuk om te beginnen met een schaaltjes antipasti. Antipasti worden voor de avondmaaltijd geserveerd, dus nog voor het voorgerecht, als aperitiefhapjes. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon als voorgerecht serveren. Als er visliefhebbers onder je gasten zijn, dan mag dit gerechtje zeker niet ontbreken. Je kunt dit met ansjovisfilets uit een blikje maken, maar het is lekkerder om verse te gebruiken.

Ingrediënten

  • 200 gr verse gezouten ansjovisfilets
  • 1 kopje melk
  • 1 flinke bos peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 8 el extra vergine olijfolie
  • Scheutje witte wijnazijn
  • Versgemalen zwarte peper
  • Optioneel: 1 rood pepertje

Aan de slag!

  1. Leg de ansjovis 10 minuten in de melk om ze te ontzouten. Dep ze daarna goed droog en schik ze op een schaal.
  2. Hak ondertussen de knoflook en de blaadjes van de peterselie heel fijn. Als je het pepertje ook wilt gebruiken, verwijder dan de zaden en zaadlijsten en hak de peper ook fijn.
  3. Meng de olijfolie met de peterselie, knoflook, azijn en eventueel de rode peper en breng op smaak met versgemalen peper.
  4. Giet het mengsel over de ansjovis.

 

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*