Ananaslimonade

Ananaslimonade

Heb je dat ook wel eens? Je koopt een ananas omdat deze in de aanbieding is en vervolgens blijft hij liggen. Ik heb dat in ieder geval regelmatig aan de hand gehad. Gewoon te lui om ‘m te schillen en snijden en bovendien eet ik in m’n uppie niet een hele ananas op. Maar daar heb ik wat op gevonden: ananaslimonade! Je hebt er wel een slowjuicer voor nodig, want met een blender krijg je pulp en dan heb je een smoothie in plaats van limonade. Je hebt ongeveer één ananas nodig voor 250 ml vers sap. En ik gebruik altijd gewoon suiker voor de limonade, maar dit kun je ook vervangen door stevia.

Ingrediënten

  • 250 ml ongezoet ananassap
  • 250 ml vers citroensap (ca. 5 citroenen)
  • 2 el vers limoensap (1 limoen)
  • 100 gr suiker (of ½ tl stevia)

Aan de slag!

  1. Doe de suiker met 250 ml water in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat al roerend op matig vuur zachtjes koken tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen.
  2. Roer in een grote kan de suikersiroop met het ananassap, citroensap, limoensap en een liter water.
  3. Zet de kan in de koelkast en laat goed koud worden. Drink het sap met ijsblokjes.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*