Andijvie stamppot met radijs en bleekselderij

Andijvie stamppot met radijs en bleekselderij

Al schreef ik eind maart dat ik op dat moment wel echt de laatste stamppot had gemaakt voor het seizoen, toch nu weer eentje. Maar deze met andijvie, radijs en bleekselderij is meer voorjaarsachtig door de frisse smaken van de radijs en bleekselderij. Ik had er speklapjes bij maar dat is mijn smaak en ik had echt al heel lang geen speklapje meer gegeten. Een gehaktballetje of gebakken spekjes zijn ook lekker. Of ga voor een vleesvervanger als je vegetarisch eet. Eet je vegan, dan melk en boter vervangen door plantaardige varianten.

Andijvie stamppot met extra groenten

Als je een rauwe andijvie stamppot maakt, heb je voor vier personen maar 400 gram andijvie nodig. Maar 100 gram groenten per persoon is echt te weinig. Zeker als je bijvoorbeeld voor je lunch geen groenten insluit. Oké, je hebt ook wel de aardappels en die hebben ook voedingswaarde, maar dat komt vooral neer op snelle koolhydraten en je hebt juist trage nodig. Groenten bevatten ook vrijwel altijd koolhydraten maar deze zijn doorgaans traag. Door aan de stamppot extra groenten te te voegen, in dit geval radijs en bleekselderij, krijg je met deze maaltijd de hoeveelheid groenten binnen wat wordt aanbevolen!

Ingredients

  • 400 gr andijvie
  • 1 kg kruimige aardappels
  • ½ bosje radijs
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 el grove mosterd
  • 50 gr boter
  • 100 ml melk
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kookpan, optioneel: mandoline

Aan de slag!

  1. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in gezouten water gaar.
  2. Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakjes en de bleekselderij in boogjes. Verwarm de melk.
  3. Giet de aardappels af en stamp grof met de melk en de boter. Meng de mosterd erdoor en vervolgens beetje bij beetje de andijvie.
  4. Meng tot slot de radijs en bleekselderij erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*