
Antipastispiesjes
Veel smaken, weinig werk! Deze spiesjes kun je met recht ‘Italië op een stokje’ noemen! Heerlijk als aperitiefhapje bij een Italiaanse maaltijd, maar ook subliem bij een aangeklede borrel. Je hoeft enkel wat ingrediënten te snijden en de tortellini te koken (dit koken is de wachttijd). Vervolgens op stokjes rijgen, op een schaal leggen en pestodressing erover sprenkelen. Wil je de pesto zelf maken, dan moet je nog 10 minuutjes extra uittrekken. Geloof me, deze antipastispiesjes zijn succes gegarandeerd!
Ingrediënten
- 8 bolletjes mini mozzarella (Galbani)
- Stukje provolone piccante
- 8 rode kerstomaatjes
- 8 gele kerstomaatjes
- 16 tortellini
- 8 groene olijven, zonder pit, uitgelekt
- 8 taggia olijven, zonder pit, uitgelekt
- Stukje salami
- 4 plakken parmaham
- 2 artisjokharten (blik), uitgelekt
- 16 basilicumblaadjes
- 1 el (verse) pesto
- 2 el extra vergine olijfolie
- Materialen: kookpan, vergiet, 8 lange satéprikkers
Aan de slag!
- Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water al dente. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken en afkoelen.
- Snijd uit de provolone en salami 8 blokjes van ca. 2 bij 2 cm.
- Snijd de artisjokharten in kwarten.
- Halveer de plakken Parmaham in de lengte en vouw de repen zigzag op.
- Steek op elke prikker een tortellini, een blokje provolone, een groene olijf, een rood tomaatje, een basilicumblaadje, een opgevouwen reep parmaham, een kwart artisjok, een blokje salami, een blokje mozzarella, een basilicumblaadje, een taggia olijf, een geel tomaatje en eindig weer met een tortellini.
- Leg de stokjes op een schaal, meng de pesto met de olijfolie en sprenkel dit met een lepel over de stokjes.
Advertentie