Aubergine, kip, tomaatjes, olijven en feta traybake (Keto)

Aubergine, kip, tomaatjes, olijven en feta traybake (Keto)

Vaste volgers weten dat ik dol ben op traybakes. Het zijn niet de snelste gerechten maar wel heel makkelijk omdat je alles op de bakplaat of in een bakblik doet en de oven de rest van het werk laat doen. Zo heb je je handen vrij om tussendoor nog iets anders te doen. Ik had nu zelfs twee dagen achter elkaar een traybake. Gisteren met witlof, aardappel en koolvis, vandaag weer koolhydraatarm met aubergine, kip, tomaatjes, olijven en feta en daarbij verse tzatziki. Koolhydraatarm en Keto friendly voor mijn lief.

Tip voor aubergine

Voor dit recept rooster ik de aubergine in de oven en dan lijkt 100 ml olie best veel, maar geloof me, het komt de vrucht ten goede! Waar we normaal proberen met zo min mogelijk vet te werken voor onze gezondheid, mag aubergine juist wel extra hebben omdat het vruchtvlees juist dan heel romig wordt. Dus stel dat je aubergine in blokjes roerbakt, gebruik dan gerust meer olie zodat het eerder frituurt dan bakt. Meer daarover lees je hier.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 4 kippendijen
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • Vol handje kalamata of zwarte olijven zonder pit
  • 200 gr feta of witte kaas
  • Voor de marinade:
  • 100 ml neutrale olijfolie
  • 1 citroen, sap en rasp van de schil
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tl chilivlokken
  • ½ tl kaneel
  • 1½ tl fijn zeezout
  • ½ tl zwarte peper
  • Verder nodig:
  • ½ recept tzatziki
  • Paar takjes verse dille
  • Materialen: kom, bakpapier

Aan de slag!

  1. Snijd de aubergines in blokjes van ca. 3 x 3 cm.
  2. Meng in een grote kom de ingrediënten voor de marinade en meng de kippendijen en aubergine erdoor. Laat ca. 30 minuten op kamertemperatuur marineren.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Maak ondertussen de tzatziki en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Halveer de tomaatjes.
  5. Verdeel kip en de aubergine over de bakplaat en zet ca. 35 minuten in het midden van de oven. Verdeel halverwege de tomaatjes, olijven en verbrokkelde feta erover.
  6. Serveer de traybake met de tzatziki en nog wat dille ter garnering.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*