Basisrecept pasta

Basisrecept pasta

Niets is zo lekker als verse pasta. Tegenwoordig in elke supermarkt te koop, maar zelfgemaakt is nóg verser en ook gewoon leuk om te doen! Je kunt pasta gewoon met de hand rollen en snijden, maar met een pastamachine gaat het veel gemakkelijker en bovendien ook regelmatiger. Met verse pasta kun je lasagne, canelloni, tortellini, tortelloni, ravioli, spaghetti, tagliatelle, linguine, fettucine en papardelle maken.

Ingrediënten

 • 400 gr bloem type 00
 • 4 eieren, op kamertemperatuur
 • 1 eigeel, op kamertemperatuur
 • 2 tl olijfolie
 • 1 tl zout
 • Materialen: pastamachine, vershoudfolie of vochtige theedoek

Aan de slag!

 1. Maak een bergje van de bloem op een schoon en droog werkvlak en maak een kuil in het midden. Doe de eieren, het eigeel, de olie en zout in de kuil en voeg een snufje zout toe.
 2. Meng met de vingers van één hand wat van de bloem van de binnenkant van het kuiltje door de eieren. De andere hand gebruik je om de bloem bij elkaar te houden zodat de eieren er niet uit kunnen lopen. Meng steeds meer bloem door de eieren totdat het mengsel niet meer zo vloeibaar is. Schep dan de rest van de bloem erdoor tot een kruimelig deeg. Als het deeg te plakkerig blijft, voeg dan een beetje bloem toe.
 3. Kneed het deeg gedurende 10 minuten tot een soepele, elastische bal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het een uurtje in de koelkast rusten.
 4. Stel de rollers van de pastamachine in op de hoogste stand. Neem een balletje deeg ter grootte van een ei. Bewaar de rest van het deeg in vershoudfolie of onder een vochtige doek, anders droogt het uit. Druk het balletje iets plat en voer het door de rollers. Vouw het dubbel, draai het een kwartslag, en voer het nog een keer door. Herhaal nog een paar maal.
 5. Begin nu met uitrollen zonder het deeg steeds te vouwen. Zet de rollers steeds een stand lager en voer de deeglap erdoor tot de gewenste dikte. Ik ga meestal door tot de laagste stand. Als het deeg wat plakkerig is, bestuif het dan met een beetje bloem.
 6. Bewaar de uitgerolde lappen deeg tussen laagjes vershoudfolie. Zo voorkom je dat ze aan elkaar gaan plakken en uitdrogen.
 7. Nu kun je het deeg verder verwerken voor de gewenste pastasoort. Mijn pastamachine bevat ook rollers voor spaghetti en tagliatelle. Andere soorten kunnen met de hand worden gesneden of uitgestoken.

[bol_product_links block_id=”bol_55ec6cdb803aa_selected-products” products=”9200000002756928″ name=”Pastamachine” sub_id=”” link_color=”E6007E” subtitle_color=”3F3F3E” pricetype_color=”3F3F3E” price_color=”3F3F3E” deliverytime_color=”ACBB51″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*