Bladerdeeghapje met kip

Bladerdeeghapje met kip

Weer een lekker hapje dat is ontstaan door een restje. Vorige week heb ik een heel kippetje in de oven geroosterd maar die eet ik niet helemaal op. Na een halve heb ik wel genoeg, zeker met ook nog groenten erbij. In dit geval geroosterde pastinaak en pompoen. Van de rest van de kip heb ik het vlees fijngeplukt (ca. 200 gr had ik over) en daarvan dus deze hapjes gemaakt. Ik heb ze trouwens direct ingevroren voor later. Ik werk dan met half ontdooid bladerdeeg en gebruik de papiertjes die tussen de velletjes bladerdeeg zitten weer om die tussen de hapjes te doen zodat ze niet aan elkaar vriezen. Het is een regel dat iets wat ontdooid is niet meer ingevroren mag, maar met half ontdooid bladerdeeg is dat echt geen probleem! De bovenkant bestrijken met ei doe je uiteraard nog niet wanneer je de hapjes invriest, maar pas als je ze gaat bakken. Afgelopen zondag heb ik er vier uit de vriezer gehaald en deze lekker gegeten bij een kom soep. Heb je geen restje kip maar wil je ze wel maken? Kook dan een kipfilet van ca. 200 gram gaar in kippenbouillon.

Ingrediënten

 • 200 gr gegaarde kip
 • 10 plakjes bladerdeeg
 • 2 volle tl kerriepoeder
 • Paar takjes verse koriander of platte peterselie (1 el gehakt)
 • 1 ei
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: kommetje, kom, bakpapier, bakkwastje

Aan de slag!

 1. Laat het bladerdeeg half ontdooien. Half ontdooid werkt fijner dan helemaal ontdooid omdat het dan wat minder plakt en niet zo slap is.
 2. Pluk de kip in sliertjes/stukjes. Pluk koriander- of peterselieblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Je hebt hiervan een ca. eetlepel nodig. Klop het ei los in een kommetje.
 3. Meng in een kom de kip met kerriepoeder, koriander of peterselie en de helft van het geklopte ei. Breng op smaak met zout en peper.
 4. Neem 2 plakjes bladerdeeg, verwijder de papiertjes (bewaar deze als je de hapjes wilt invriezen) en leg de plakjes weer netjes op elkaar. Snijd in 4 gelijke vierkantjes.
 5. Neem een vierkantje en haal de plakjes los. Snijd in 1 plakje met een scherp mesje diagonaal drie sneetjes. Bestrijk het andere plakje met wat ei. Leg op dit plakje een flinke theelepel van het kipmengsel. Leg het plakje met de inkepingen erop en druk de randen goed aan. Druk met een klein vorkje karteltjes rondom in de randen. Herhaal dit met al het bladerdeeg tot je 20 hapjes hebt.
 6. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de hapjes op de bakplaat.
 7. Doe bij het overgebleven ei een klein scheutje water en klop nog even door. Bestrijk de hapjes hiermee en bak ze in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*