Bladerdeeghapjes met worst

Bladerdeeghapjes met worst

In de categorie creatief met restjes. Of eigenlijk niet eens zozeer een restje maar wel zonde om weg te gooien. Ik ging namelijk aangeklede hotdogs maken en daarvoor had ik een blik hotdogworstjes gekocht. Normaal gebruik ik echter altijd verse worstjes, nooit uit blik. Voor de zekerheid heb ik het blik eerst opengemaakt om te zien hoe dik de worstjes waren. Die bleken dus zo dun als knakworst te zijn, maar dan wat langer. Voor de hotdogs vind ik dat te dun, maar toen zat ik wel met een geopend blik. Ik bedacht me echter ineens dat mijn moeder vroeger altijd met verjaardagen cocktailworstjes in bladerdeeg maakte. Dus dat werd de bestemming van de hotdogworstjes. In drie gelijke stukjes gesneden zijn de stukjes net zo groot als cocktailworstjes. Zo had ik dertig stukjes. Een blik cocktailworstjes bevat ook ongeveer dertig (heb ik even online opgezocht).

Anyway, ik nog naar de supermarkt geracet voor andere worstjes voor mijn hotdogs en een pakje bladerdeeg, want dat had ik niet meer in de vriezer. De helft van de worsthapjes waren gelijk een lekkere snack tijdens het kijken naar de finale van het songfestival (wat we hebben gewonnen!) De andere helft ging de dag erna op.

Ingrediƫnten

 • 1 blik cocktailworstjes of hotdogs
 • 8 plakjes bladerdeeg
 • Geraspte kaas
 • Grof (gerookt) zeezout
 • 1 ei
 • Materialen: vergiet/zeef, bakpapier, kwastje

Aan de slag!

 • Laat de worstjes uitlekken in een vergiet of zeef en dep ze daarna nog even droog met keukenpapier. Als je hotdogs gebruikt, snijd de worstjes dan in 3 gelijke stukjes. Klop in een kommetje het ei los.
 • Verwarm de oven voor op 220 graden.
 • Neem de 8 plakjes bladerdeeg uit de verpakking en leg ze op een stapel. Snijd de stapel 2 keer doormidden zodat je 4 gelijke vierkantjes krijgt.
 • Neem steeds 4 vierkantjes van de stapel (plastic folielaagje uiteraard verwijderen) en leg op elk diagonaal een worstje. Vouw er 2 rondom dicht, eerst langs de lange kant van het worstje en dan de korte kant. De andere 2 vouw je alleen de punten langs de lange kant naar binnen. Druk/knijp de naden goed dicht. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
 • Bestrijk alle hapjes met ei. Bestrooi de dichte hapjes met kaas en de open met zeezout.
 • Bak de hapjes in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudgeel en knapperig.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*